Vormen van roulette

Roulette is al vele honderden jaren oud. Het is dan natuurlijk niet vreemd om te vernemen, dat er meerdere vormen van het spel zijn. Waar je nu vele varianten verwacht kunnen we het toch terugbrengen naar een handvol. Op deze pagina willen we de varianten bespreken welke aan de landen en continenten verbonden zijn. Laten we er snel meer starten.

Welke vormen zijn er?

Er zijn verschillende vormen van het roulette spel. We gaan de Franse variant, het Europese spel en ook de Amerikaanse versie bespreken. We beginnen hierbij in het land waar het spel per toeval bedacht is. Wist je namelijk, dat de maker van het roulette bord eigenlijk een altijd draaiend bord wilde maken. Het was niet zijn bedoeling om een spel te ontwikkelen waarmee je kunt gokken. Hij heeft het gelukkig wel gedaan en hierdoor is het roulette spel er gekomen. Goed nieuws voor de spelliefhebbers!

Het Franse roulette

Het spel is in Frankrijk bedacht. Het is een mooi spel waar je volop van kunt genieten. Bij de Franse roulette variant is er een vak met een nul. Verder kent het spel een zeer groot doek. Hier kun je jouw geld inzetten. Het doek is voornamelijk erg groot door het burenspel. Het is het meest kenmerkende onderdeel, waarmee deze variant zich onderscheidt.

Het Europese roulette

De Europese variant is afgeleid van het Franse spel. HeVormen van roulettet is een variant met een kleiner doek. In de tijd, dat het Franse spel doorbrak werd het met twee croupiers gespeeld. Het bord was immers erg groot. Erg onwerkbaar voor vele casino’s in die tijd. Ze moesten immers nu twee mensen salaris betalen. Vervolgens bleef er weinig marge over voor hunzelf. Ze hebben dus een Europese variant bedacht met een kleiner doek, waar een croupier het spel kan leiden. Slim!

Bij het Europese spel kennen ze een vak met een nul, net als bij het Franse roulette.

Het Amerikaanse roulette

Natuurlijk is het succes van roulette niet alleen in Europa gebleven. Het is ook overgewaaid naar de andere kant van de grote plas. Het is hier een zeer aantrekkelijk spel geworden met een paar aanpassingen. Zo krijgt iedere speler zijn eigen kleur fiches. Tevens zijn er bij deze variant van het spel twee vakken met een nul. Klinkt dat goed of slecht?

Kies de beste vorm van roulette

We komen graag tot de conclusie, dat je het beste voor de Europese of Franse variant van roulette kunt kiezen. Hier is namelijk slechts een vak met een nul aanwezig. Je kans op winst bij een specifiek getal is hier dus 1/37e en niet 1/38e. Je kansen zijn simpelweg beter bij de eerste twee versies. Hierom hebben we ook steeds het aantal vakken met een nul genoemd.